Herstelde zeehonden vrijgelaten

Een groep herstelde zeehonden bobberde afgelopen zaterdag in Ouddorp terug naar zee. Onze dierenambulance assisteerde zeehondenopvang Aseal bij het vrijlaten van de dieren en bij het op afstand houden van de grote groep mensen die dit prachtige tafereel niet wilden missen.
Herstelde zeehonden vrijgelaten

Verwondingen en longwormen

De zeehonden kwamen afzonderlijk van elkaar bij Zeehondenopvang Aseal binnen. Onze dierenambulance brengt geregeld zeehonden met verwondingen of jonge zeehonden die last hebben van longwormen bij het opvangcentrum. Zeehonden onder de 1 jaar zijn vatbaar voor longworminfecties, omdat ze na de zoogperiode voor het eerst zelf op zoek gaan naar een prooi. Hun lijf is nog niet zoveel gewend, waardoor longwormen genadeloos kunnen toeslaan.

Vrijlating gezonde zeehonden

De binnengebrachte zeehonden krijgen bij Aseal de zorg die ze nodig hebben en genoeg tijd om te herstellen. Als het weer goed gaat met de dieren worden ze in groepjes vrijgelaten: dat is elke keer weer een ontroerend moment.

De zeehonden bobberen terug naar zee. Onze dierenambulance assisteerde bij de vrijlating.
In de manden zitten de zeehonden die worden vrijgelaten.

Assistentie dierenambulance

"Dit zijn voor ons de leukere klussen. Normaal halen we voornamelijk zieke en gewonde dieren op. Vrijlaten doen we niet zo vaak. Dat we hierbij steeds mogen helpen, vinden onze vrijwilligers natuurlijk geweldig!" vertelt ambulancemedewerker Iris opgewekt. Onze medewerkers (met EHBZ-diploma: eerste hulp bij zeezoogdieren) hielpen niet alleen bij het vrijlaten, maar hielden ook de grote groep kijkers op afstand, zodat de zeehonden in alle rust naar zee konden bobberen.

Onze dierenambulancemedewerkers houden het publiek op afstand, zodat de zeehonden genoeg ruimte hebben om terug naar zee te keren.


We zijn blij dat deze zeehonden weer gezond en wel terug 'naar huis' konden gaan.