Kat klem in afvoerputje

Aan de Goudse Rijweg te Rotterdam zat een kat klem in het afvoerputje van een wasbak. Onze dierenambulance hielp de eigenaresse om de kat uit zijn benarde positie te bevrijden.
Kat klem in afvoerputje

Een dame probeerde haar kat te wassen in een spoelbak, maar zijn tenen kwamen klem te zitten in het afvoerputje. De eigenaresse kreeg haar dier met geen mogelijkheid los. Ze belde bezorgd onze dierenambulance voor hulp. Ook onze medewerkers konden de tenen van de kat niet pijn- en risicoloos loskrijgen. We besloten het hele afvoerputje los te halen en de kat zo, met putje en al, mee te nemen naar de dierenarts. Hier moest de kat onder narcose gebracht worden om hem van het onding te kunnen verlossen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en is de kat weer met al zijn tenen thuisgekomen, waar zijn baasje hem zeer opgelucht in de armen sloot.

Een dame probeerde haar kat te wassen in een spoelbak, maar zijn tenen kwamen klem te zitten in het afvoerputje.

Katten wassen

Katten worden doorgaans niet gewassen, want daar zijn ze zelf heel goed in. Maar soms heb je van die situaties waarin je de kat toch een handje moet helpen. Mocht dit het geval zijn, let dan goed op dat je kat niet klem kan komen te zitten in het afvoerputje.