Katten in portiek gedumpt

Onze meldkamer kreeg een melding binnen over katten die in een portiek aan de Dortsmondstraat te Rotterdam gedumpt waren. Vrijwilligers Rico en Karlijn gingen op de melding af. Bij aankomst bleek het om een twee poezen en twee kittens te gaan.
Katten in portiek gedumpt

Katten in een kooitje

Op de vloer van het portiek troffen Rico en Karlijn de vier poezen aan. De arme dieren waren in een klein kooitje gepropt. Een zakje voer stond ernaast. De poezen zijn zo snel mogelijk naar Dierenopvangcentrum Spijkenisse overgebracht om de nodige zorg te krijgen.

De vier katten, waaronder twee kittens, zaten in een veel te klein kooitje in het portiek.
Karlijn van onze dierenambulance, met één van de kittens.

Wisselen van moeder

Bij de opvang aangekomen bleken de poezen behoorlijk onder de vlooien te zitten. De verzorgers hebben zich over de dieren ontfermd en nu ze helemaal ontvlooid en gesteriliseerd zijn, gaat het goed met de vier dames. De twee kittens zijn ongeveer vier maanden oud en hebben van de verzorgers de namen Bonnie en June gekregen. De twee poezen worden ongeveer 1 jaar oud geschat en zijn omgedoopt tot Anita en Ruth. De verzorgers zien regelmatig een wisseling van 'moeder', want het ene moment liggen Bonnie en June bij Anita om gewassen te worden en het andere moment wandelen zij naar Ruth om te kijken of er nog melk te vinden is. Alle vier de poezen zijn ontzettend speels en aanhankelijk. Het is duidelijk dat de poezen dol op elkaar zijn, daarom worden de dames ook als koppeltjes herplaatst. Zodra ze volledig van de sterilisatie hersteld zijn, mogen ze al naar een nieuw baasje verhuizen.
Lees hier meer over Bonnie, June, Anita en Ruth.

Momenteel verblijven de poezen Anita en Ruth en de twee Kittens Bonnie en June bij Dierenopvangcentrum Spijkenisse.

Dumpen van kittens

Helaas is het dumpen of kwijtraken van kittens geen zeldzame gebeurtenis. Regelmatig hebben de medewerkers van onze dierenasielen te maken met kittens die ergens zijn achtergelaten of die iets te vroeg zelf op avontuur gingen. We kunnen je daarom niet vaak genoeg wijzen op het belang van het chippen van je katten. Het chippen van je huisdier zorgt ervoor dat hij herkenbaar is als hij zoek raakt.