Kattenstress op de A13

De file begon vandaag al vroeg op de A13 bij Rotterdam door een op de vlucht geslagen rode kat. De melding kwam binnen bij onze dierenambulance Zuid-Holland Zuid en medewerker John Poot, die op weg was naar de centrale, maakte rechtsomkeer en ging direct naar de locatie.
Kattenstress op de A13

Onder de vangrail

De angstige kat die zich onder de vangrail had verstopt, ontsnapte een paar keer voordat hij gelukkig gevangen kon worden. Zo op het eerste gezicht was hij niet ernstig gewond, maar hij is uiteraard gelijk naar de dierenarts gebracht.

Ambulancemedewerker John Poot met John Doe (kater)

Wel een chip, geen registratie!

Bij de dierenarts aangekomen blijken er slechts lichte verwondingen aan zijn pootjes te zijn. Op zo'n drukke snelweg had het ook zomaar veel ernstiger kunnen aflopen. Onze John Doe is een kater en gechipt. Maar, helaas is de chip niet geregistreerd. Nu kunnen we dus niet achterhalen wie zijn baasje is en waar de kat woont. Als je je kat laat chippen is het vaak aan de eigenaar om hem zelf te registeren. Lees hier hoe en waar je dat doet.

De kat blijft nog even onder het toeziend oog van de dierenarts en zal in de loop van de ochtend naar een van onze asielen worden gebracht om verder te herstellen van zijn hachelijke avontuur. Hopelijk meldt de eigenaar zich en kan het diertje lekker naar huis.

John is al weer op weg naar de volgende melding. Het is een drukke dag voor onze ambulance Zuid-Holland Zuid!