Kippen ruilen voor een mus

In Rhoon liepen gedumpte kippen rond, een bruine hen en een wit-zwarte haan. Ook in Nieuwe-Tonge scharrelde een gedumpte hen rond. Onze dierenambulance haalde de kippen op met het idee ze naar een dierenopvang te brengen. Vlak na het verzamelen van de kippen, kregen we een melding van iemand die een gewonde mus vond. Het ophalen van dit vogeltje resulteerde in een verrassende wending.
Kippen ruilen voor een mus

Ruilen

De melder van het musje bleek een ware dierenvriend. Er liepen schapen in zijn tuin rond en hij had een keurig kippenhok met buitenuitloop waar al wat kippen kalm rondscharrelden. Ruimte zat... Onze ambulancevrijwilliger Ineke twijfelde geen moment en trok haar stoute schoenen aan. Of deze meneer niet toevallig nog drie kippen wilde hebben? Het drietal zat nog altijd nietsvermoedend achterin de dierenambulance. "Ruilen voor een mus?" En jawel! Het drietal was hartstikke welkom.

Onze dierenambulancevrijwilligers laten de kippen los bij hun nieuwe huis.

Tevreden kippen

En zo plaatsten wij de mus veilig in onze dierenambulance en lieten we de haan en de kippen rustig los bij hun nieuwe eigenaar, waar ze het zichtbaar direct naar hun zin hadden. Het musje is naar Vogelschot Karel Schot gebracht. Na zijn herstel wordt hij weer vrijgelaten.De aanwezige dieren reageerden nieuwsgierig op hun nieuwe huisgenootjes.