Kitten in de berm van A15

Meldingen komen niet alleen telefonisch binnen bij de Dierenambulance. Onze chauffeurs letten onderweg niet alleen op de autobaan vóór hun neus, maar houden ook de berm in de gaten. Gelukkig, in dit geval, voor een kitten dat in de berm van de A15 terecht was gekomen.
Kitten in de berm van A15
Zondagmiddag 11 november reed onze chauffeur Rodney samen met vrijwilliger Simone over de snelweg A15 thv Hoogvliet toen hij een stuk van een bumper op de weg zag liggen. Vlakbij de bumper zag hij in een flits iets bewegen. Een klein wit-zwart kitten van ongeveer 4 á 5 maanden jong zat op haar gemak naar de voorbij schietende auto’s te kijken.

Rijkswaterstaat

Deze situatie vonden Rodney en Simone zo gevaarlijk dat ze Rijkswaterstaat op de hoogte hebben gebracht. Rijkswaterstaat zag het kitten echter niet op de camera’s en zomaar zonder zichtbare aanleiding de weg afsluiten kan niet. De dierenambulance is helaas niet bevoegd om zonder toestemming van Rijkswaterstaat te stoppen op de snelweg, ook niet om een dier in nood te helpen.

Wegafsluiting

Rodney en Simone gaven niet op en reden nogmaals langs; het kleine pluizenbolletje zat nog steeds op dezelfde plek. Weer namen ze contact op met Rijkswaterstaat, waarna gelukkig een medewerker polshoogte kwam nemen. Die meldde al snel dat hij het kitten ook zag. Daarop besloot Rijkswaterstaat de gehele snelweg af te sluiten.
Onze welgemeende excuses als u zondag door de afsluiting overlast heeft ondervonden.

Wild kitten

Het kleine katje bleek wild te zijn en liet zich niet zomaar vangen. Maar de aanhouder wint en mét kitten gingen Rodney en Simone weer de snelweg af. Het poesje is naar stichting Zwerfkatten Rijnmond gebracht en zij vermoeden dat ze het kitten weer kunnen socialiseren, zodat het geadopteerd kan worden. Dezelfde avond nog is het diertje naar een gastgezin gegaan waar ze verzorgd en opgevoed kan worden tot ze plaatsbaar is.

Spannend avontuur in de berm - nu in veiligheid gebracht bij een gastgezin