Kitten Kitty is een vechtertje

Het is alweer twee weken geleden dat wij een update met jullie deelden over Kitty, het katje dat in de nacht van 12 juli met tiewraps vastgebonden aan een hek werd aangetroffen. We kunnen inmiddels vertellen dat het goed gaat met Kitty!
Kitten Kitty is een vechtertje

Herstel verloopt voorspoedig

Aan haar voorpoot had Kitty een gecompliceerde geïnfecteerde breuk, waaraan zij dinsdag 17 juli is geopereerd. Het was een complexe operatie om de botdelen van het kleine katje met pinnen op elkaar te zetten. “De breuken lijken te genezen volgens plan. De zwellingen rondom de breuken nemen af en ze gaat haar pootjes steeds beter belasten,” vertelt dierenarts Nanda. Over twee á drie weken moet Kitty weer geopereerd worden om de pinnen, die tijdens de operatie geplaatst zijn, uit haar elleboog te halen.

Kitty speelt in het gras en heeft geen last van de spalk aan haar achterpootje.

Verlost van de spalk

Vandaag is Kitty verlost van de spalk om haar achterpootje, waar ze een breuk in haar groeischijf heeft. Kitty kon zich goed aanpassen met de spalk om haar achterpootje. Ze gebruikte er zelfs de kattenbak mee. “Het kan zijn dat ze nog aan haar achterpoot moet worden geopereerd, maar dit weten we pas als ze een maand of 6 is. Dan is ze redelijk uitgegroeid en is pas duidelijk wat de beschadiging aan de groeischijf voor effect heeft gehad,” laat Nanda weten.

Goed eten

Met de kaak van Kitty gaat het goed. Bij haar kin was de huid tot halverwege de onderkaak afgestroopt. Dit werd direct gehecht in Dierenkliniek Rotterdam nadat zij op vrijdag 13 juli was binnengebracht in Dierenopvangcentrum Spijkenisse. Dankzij de goede zorgen van de dierenarts is Kitty de eerste 2 weken ruim 300 gram aangekomen. “Ze eet inmiddels zowel natvoer als brokjes en heeft hier geen hulp meer bij nodig,” zegt Nanda tevreden.

Kitty groeit goed en herstelt voorspoedig.

Pittig katje

Ondanks wat ze heeft meegemaakt, is Kitty een vechtertje. “Eerst lag ze de hele dag op schoot omdat ze erg zielig was en veel pijn had. Nu heeft ze geen pijnstillers meer nodig, speelt ze lekker en vermaakt ze zichzelf.”

Record aantal reacties voor Kitty

Wij zijn ontroerd door alle gulle giften en tienduizenden lieve berichten die in de week na de berichtgeving over Kitty zijn binnengekomen. Inmiddels is er genoeg geld binnen om alle benodigde zorg voor Kitty te betalen. Het geld dat extra is binnengekomen dankzij Kitty, zullen we uiteraard besteden aan alle andere dieren die onze hulp hard nodig hebben.