Kitten mishandeld aan hek vastgebonden

In de nacht van 12 juli kreeg de politie van Rotterdam een trieste melding binnen. Er was een kitten met tiewraps vastgebonden aan een hek in de buurt van Marconiplein. Het diertje was vastgebonden om nooit meer losgemaakt te worden en daar te plekke te sterven.
Kitten mishandeld aan hek vastgebonden
Zo troffen onze ambulancemedewerkers Kitty aan.

Kitty

Onze nachtchauffeurs Klaas en Caroline zijn 'Kitty', zo is deze lieve schat inmiddels door het zeer betrokken politieteam genoemd, direct gaan ophalen.

"Onbegrijpelijk! Wij zijn geschokt dat er mensen zijn die een dier op deze manier een langzame en pijnlijke dood willen laten sterven," aldus Iris van dierenambulance Zuid-Holland Zuid.

Ernstige verwondingen

Kitty is er slecht aan toe. Haar bekje is beschadigd, ze heeft een wond aan haar poot, ook zijn haar pootjes zo opgezwollen dat de spoeddierenarts geen inschatting kon maken of ze gebroken zijn. Gelukkig kreeg Kitty bij de dierenarts direct pijnstilling toegediend zodat ze minder hoeft te lijden. Daarnaast zijn er röntgenfoto's gemaakt, om inwendige verwondingen uit te sluiten.

Schokkende ontdekking

De dierenarts constateerde dat Kitty ter hoogte van de wond op haar voorpoot een complexe geïnfecteerde breuk heeft. Bij de achterpoot zit een herstellende breuk op de groeischijf. De dierenarts concludeerde daarom dat de kat deze verwondingen eerder heeft opgelopen en daarna pas met tiewraps is vastgebonden aan het hek. Hoe ze aan deze vreselijke verwondingen komt, is niet duidelijk.

Wat nu?

Voordat Kitty geopereerd kan worden, moet eerst haar infectie genezen. Hiervoor krijgt zij nu de nodige medicatie en zorg. Onze collega's van Dierenopvangcentrum Spijkenisse staan Kitty bij in haar herstel en zorgen dag en nacht voor haar.

Kitty is er slecht aan toe, maar we doen er alles aan om haar te redden!


Help Kitty redden

Kitty is er nog lang niet. De kosten van de behandeling lopen snel op, en ze is nog niet eens geopereerd. Helaas is de dader (nog) niet bekend en kunnen wij de kosten niet op hem/haar verhalen. Om Kitty te redden, zijn wij afhankelijk van giften. Wil jij Kitty helpen? Steun ons dan met een gift via het formulier op deze pagina.

Oproep

Heb jij meer informatie over waar Kitty vandaan komt of heb je iets verdachts gezien in de vroege nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli in de omgeving van Marconiplein? Neem dan alsjeblieft contact op met politie Rotterdam op het nummer 0900 - 88 44.

De komende periode houden we je op de hoogte van het herstel van Kitty. We doen onze uiterste best voor haar!