Nachtelijke waardering

Het was midden in de nacht toen vrijwilligster Caroline met een gewonde hond aankwam in de spoedkliniek Barendrecht. Het dier had inwendige bloedingen en had met spoed medische hulp nodig. Caroline had echter geen idee wat haar binnen te wachten stond.
Nachtelijke waardering

Dankbaar werk

Dat vrijwilligers dankbaar werk doen is geen geheim. Vele dieren worden jaarlijks door duizenden vrijwilligers uit benarde situaties gered. Ook Caroline peinst er niet over om midden in de nacht niet direct uit bed te komen voor een gewond dier. Van donderdag- op vrijdagnacht liep ze dan ook met spoed bij spoedkliniek Barendrecht binnen met een gebeten hond die inwendige bloedingen had opgelopen.

Verrassing in de wachtkamer

Terwijl de dierenartsen vochten voor het leven van de hond, moest Caroline even plaatsnemen in de wachtkamer van de praktijk. Daar raakte ze in een leuk gesprek met een man die daar eveneens met zijn huisdier naar de dierenarts moest. De man gaf aan dat hij het werk van de Dierenambulance enorm waardeerde en dat hij graag iets zou willen doen. Hij verliet te praktijk om binnen amper een minuut terug te keren. En dat was duidelijk niet met lege handen. De man droeg een enorme bos bloemen die hij aan Caroline overhandigde. Op de vraag hoe hij dat midden in de nacht zo snel had geregeld, was zijn antwoord heel simpel: "Ik ben bloemist!"


Herstel

De hond moest uiteindelijk een nacht blijven in het Dierenziekenhuis maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar. De eigenaar heeft zijn viervoeter de volgende ochtend op kunnen halen waar het dier verder rustig kan herstellen.