Negen pijltjes weer bij moeder

Het was al laat in de avond toen er een melding binnen kwam over negen pijltjes (kuikentjes) op een dakterras in Capelle aan den Ijssel. De kleintjes konden er niet af en waren flink aan het piepen om hun moeder.
Negen pijltjes weer bij moeder

Net iets te hoog

Normaliter springen pijltjes zelf wel van een hoogtes af, maar omdat het hier ging om een dakterras van zeker 6 meter hoog boven een winkelcentrum, inclusief borstwering met een glazen hellend vlak, bleven de dieren zitten waar ze zaten.

Onder moeders vleugel

Met behulp van de melder zijn zeven kleintjes door de ambulancemedewerkers in een hoek gedreven en in een kratje gezet. Toen de krat eenmaal beneden even op de grond werd gezet, kwam moedereend in razend tempo aangesneld. Gelukkig was de stress van korte duur, want de pijltjes konden stuk voor stuk in het water vrijgelaten worden en zwommen direct op hun moeder af.

Helaas zijn er twee eendjes op het dakterras achtergebleven omdat deze nergens meer te bekennen waren, en ook niet beneden zijn aangetrokken. Met de melder is afgesproken dat deze direct zou bellen als ze zich toch weer zouden vertonen.