Opgegraven konijntjes gered door dierenambulance

In Sommelsdijk werd een tuin aangelegd. Daar kwam een graafmachine aan te pas, die per ongeluk drie jonge konijntjes opgroef. Één van de konijntjes raakte ernstig gewond aan zijn poot en overleefde het helaas niet. Voor de andere twee konijntjes had het ook zomaar fataal kunnen aflopen. Gelukkig was onze dierenambulance ter plaatse.

Opgegraven konijntjes gered door dierenambulance
Onze dierenambulancemedewerkers Ineke en Ria baalden enorm toen ze erachter kwamen dat één van de drie konijntjes de graafwerkzaamheden niet had overleefd. Alsof dat niet vervelend genoeg was kregen ze een ongepast aanbod. Bij de tuin was een man aanwezig die vroeg of hij een klap op de konijntjes kon geven. "Dan bent u er mooi vanaf, ik ben jager ziet u", zei hij. Onze ambulancemedewerker Ineke antwoordde abrupt: "En ik zit in de zorg." Ondertussen zorgde ze met haar collega dat de konijntjes gauw in veiligheid werden gebracht.


Konijntjes gered

We weten dat niet iedereen een dierenvriend is, maar dat iemand zelfs dierenambulancemedewerkers vraagt om konijntjes te doden, vinden we frapant. Gelukkig waren we aanwezig en hebben we de twee overlevende konijntjes kunnen redden. Ze zijn naar de wildopvang gebracht waar ze alle zorg krijgen die ze nodig hebben, zodat ze groot en sterk kunnen worden.