Rembrandt vindt zijn match!

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid werd gebeld om pauw Rembrandt op te halen en hem naar een meer passende verblijfplaats te brengen.

Rembrandt vindt zijn match!

Na vele omzwervingen in Schiedam-West vond pauw Rembrandt niet wat hij zocht. Al meer dan een jaar was hij te vinden in en rond het Haverschmidtkwartier waar hij pronkte met zijn veren. Hij scharrelde zijn eten bij elkaar en kraaide er 'op zijn pauws' lustig op los. Voor de buurt niet altijd een mooi fluitconcert. Zich laten vangen zag hij niet zitten tot afgelopen zaterdag. Buurtbewoners slaagden erin de pauw te vangen.

Dierenambulance coördinator Iris van Zeijl met pauw Rembrandt

Eenzame Isabel

Tijdens de vele berichten over de loslopende pauw had zorgboerderij De Stelle in Ouwerkerk de berichtgeving goed in de gaten gehouden. Zij hadden namelijk een vrouwtjespauw Isabel, die al 10 jaar rondliep zonder echtgenoot en wel toe was aan wat mannelijk gezelschap. En zo waren de contacten snel gelegd om Rembrandt over te brengen naar de zorgboerderij.

Huwelijk voor het leven?

Na een tocht in de dierenambulance werd Rembrandt liefdevol ontvangen op De Stelle. De kennismaking met zijn soortgenoot Isabel vond plaats in de paardenstal. Liefde op het eerste gezicht! Veel tijd was er niet nodig en al snel konden ze naar buiten, waar hen ruim 43000 vierkante meter terrein te wachten stond. Een perfecte plek voor het nieuwe liefdeskoppel.

Rembrandt kijkt toe vanaf de bovenkant van de staldeur, Isabel staat rustig op de grond.
Het nieuwe liefdeskoppel: Rembrandt en Isabel.

Passende opvang

Gevonden zwerfdieren die door onze dierenambulance worden opgehaald brengen wij zo spoedig mogelijk over naar een passende tijdelijke opvang. De mogelijke eigenaar kan zich namelijk nog melden. Een passende omgeving voor een pauw vinden, is zo makkelijk nog niet. Dat betekent veel bewegingsruimte en enigszins op afstand van huizen in verband met het imposante geluid. Ook daarom is de zorgboerderij De Stelle de perfecte plek voor Rembrandt. Hij kan hier heerlijk vertoeven en blijven met zijn nieuwe metgezel Isabel. En zoals op de foto te zien is, gaat dat vast goed komen. Wij zijn blij dat de pauwen samen een mooie toekomst voor de boeg hebben, want een pauw kan wel 20 jaar worden.