Tam konijn gedumpt bij het afval

Aan de Burgaslaan in Rotterdam is een tam konijn bij het afval gevonden. Het arme dier zat in een dichtgeknoopte vuilniszak. Gelukkig waren dierenambulancevrijwilligers Stathie en Han snel ter plaatse om het konijn uit deze benarde situatie te bevrijden.

Tam konijn gedumpt bij het afval

Een bewegende vuilniszak

Het gedumpte konijn werd ontdekt toen een bewoner aan de Burgsalaan afval naar de nabijgelegen afvalcontainer wilde brengen. Daar trof zij een vuilniszak aan die leek te bewegen. Bij het openen van de vuilniszak ontdekte zij dat hier een konijn in zat. Hierop heeft de bewoner snel gehandeld door ons meteen in te schakelen.

Tussen dit vuil vond een buurtbewoner een dichtgeknoopte vuilniszak met een levend konijn erin.

Een goed doorvoed hangoorkonijn

Ambulancevrijwilligers Stathie en Han zijn op de melding afgegaan. Bij aankomst bleek het om een goed doorvoed hangoorkonijn te gaan. Stathie en Han hebben het konijn zo snel mogelijk naar het Knaagspoor in Ridderkerk gebracht. De medewerkers van het Knaagspoor hebben zich over het diertje ontfermd en haar de verzorging gegeven die ze nodig heeft.

Een nieuwe kans voor Starlight

Na een gezondheidscontrole blijkt het gedumpte hangoorkonijn een vrouwtje (een voedster) te zijn dat gelukkig in een bijzonder goede gezondheid verkeert. Aangezien het konijn rond de feestdagen is gevonden, heeft ze de toepasselijke naam Starlight gekregen. Starlight heeft zich in de opvang ontpopt tot een gezellige en bezige dame. Als alles goed met haar blijft gaan, zal ze binnenkort op de website ikzoekbaas geplaatst worden, zodat Starlight een welverdiende kans krijgt op een nieuw thuis waar ze kan stralen.

Aangezien het konijn rond de feestdagen is gevonden, heeft ze de toepasselijke naam Starlight gekregen.

Konijnen in Nederland

Konijnen staan op de vierde plek van meest gehouden huisdieren in Nederland; er zijn er zo’n 1,2 miljoen van. Maar uit onderzoek blijkt dat veel eigenaren te weinig weten over de verzorging die deze populaire dieren nodig hebben. Konijnen hebben een aaibaar uiterlijk, zijn relatief goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Daardoor merken we dat dit diertje vaak impulsief wordt gekocht. Bij de verzorging van konijnen komt veel meer kijken dan in eerste instantie wordt gedacht. Helaas komt het dan ook regelmatig voor dat konijnen gedumpt worden. Laat je daarom goed informeren over wat een konijn precies nodig heeft, voordat je dit dier aanschaft!