Tijgerpython gevonden in Capelle

Maandag 15 oktober kwam er een melding binnen bij de Dierenambulance dat er in Capelle aan den IJssel een tijperpython was gesignaleerd. De wurgslang werd aan het einde van de ochtend gevonden in een groenstrook aan de Poolvosweg in Capelle aan de IJssel.
Tijgerpython gevonden in Capelle
Handhavers, die werden vergezeld door een SBS6 cameraploeg, deden de melding toen zij langs de kant van de weg een tijgerpython zagen. Chauffeur Ruud heeft de ongeveer 2 meter lange wurgslang daar met de Dierenambulance opgehaald. De dierenpolitie gaat onderzoek doen hoe de slang in Capelle terecht is gekomen. De python is inmiddels in een opvang ergens in het land ondergebracht.

De tijgerpython (Python molurus) is één van de grootste pythonsoorten ter wereld. Deze wurgslangen bereiken binnen twee jaar een lengte van twee tot vier meter. Volwassen tijgerpythons zijn gemiddeld drie tot vijf meter lang. Een tijgerpython kan bij een goede verzorging 25 jaar worden. Hoe groter de slang, des te ouder het dier meestal is, maar dat gaat niet altijd op.