Twee kittens in tas gedumpt in Hoogvliet Rotterdam

Getuigen zagen een man twee kittens van ongeveer 3 á 4 weken oud dumpen in Hoogvliet Rotterdam. We hebben de kittens opgehaald en een veilig onderkomen geregeld. De katjes (een kater en een poes) zijn ’s nachts nog opgevangen door een gastgezin van Dierenopvangcentrum Spijkenisse. Helaas heeft één van de twee kittens de nacht niet overleefd.
Twee kittens in tas gedumpt in Hoogvliet Rotterdam
“De man die ze heeft weggedaan, heeft het niet op een fijne, nette manier gedaan, maar we kennen zijn verhaal hierachter niet. Meneer had ze ook op een andere manier achter kunnen laten… “ -melder Rianne (die ook deze foto maakte)

Dumper gespot

Onze dierenambulance haalde de twee kittens op bij melder Rianne thuis. Zij zag een man uit een witte auto stappen, die een tas via de bosjes op het gras gooide. Hij sprak vervolgens een stel spelende kinderen aan die van hem op de tas moesten letten. Daarna stapte hij zijn auto weer in en reed haastig weg. De kinderen ontdekten kittens in de tas en reageerden verrast. Verliefd en vertederd stortten ze zich op de pluizenbolletjes. Toen bleek dat het om jonge dieren ging, heeft Rianne zich direct over de kittens ontfermd en ze mee naar huis genomen om te voeden. We willen Rianne bij dezen nog hartelijk bedanken voor de goede zorgen.

Helaas heeft één van de twee kittens de nacht niet overleefd.

Djali heeft geluk gehad

In het gastgezin maakt Djali, zoals het katertje inmiddels is genoemd, het gelukkig goed. Hij is erg mager, maar wordt goed gevoerd en krijgt intensieve zorg, zodat hij gauw weer op gewicht komt. Ook de dierenarts houdt hem in de gaten. Djali vermaakt zich duidelijk prima tussen zijn acht pleegzusjes en –broertjes en zijn pleegmoeder. We hebben er zodoende alle vertrouwen in dat hij geluk heeft gehad en uit zal groeien tot een gezonde, tevreden kater. Voorlopig blijft hij bij het gastgezin. Als Djali groot en sterk genoeg is, wordt hij plaatsbaar en komt hij op de website van Dierenopvangcentrum Spijkenisse en Ik Zoek Baas te staan.

Katertje Djali maakt het gelukkig goed bij het gastgezin van Dierenopvangcentrum Spijkenisse.

Help ons redden

Medewerkers en vrijwilligers van onze dierenambulances en opvangcentra staan dag en nacht klaar om dieren zoals Djali te redden. De zorg brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen voor vervoer, verblijf en voeding, maar bijvoorbeeld ook voor medische zorg en socialisatie. Wil jij kitten Djali en andere dieren helpen.