Zeehond op het strand

Het is geen alledaags tafereel dat we bij de dierenambulance meemaken. Maar op een zonnige dag reden onze chauffeurs John en Bianca toch richting het strand. Daar was een zeehond door een voorbijganger gesignaleerd die er niet erg fit bij lag.

Zeehond op het strand

De bezorgde mevrouw die de melding deed zou er voor zorgen dat de mensen op het drukke strand op afstand bleven. Hoe onschuldig zeehonden er ook uitzien, en hoe lief die grote zwarte ogen naar je kunnen staren, het betreft hier wel een roofdier met een mond vol scherpe tanden. Daarom hebben wij speciaal getrainde mensen in dienst, die weten hoe je op een veilige manier, voor mens en dier, een zeehond kan vangen.


In deskundige handen

Het bleek een prachtige jonge zeehond te zijn, die er inderdaad wat gehavend uitzag. Na contact met A Seal Zeehondenopvang Stellendam werd er besloten het dier daar heen te brengen. Het arme dier had een wond aan zijn onderlip, ontstoken ogen en een wondje aan zijn achterste zwemvliezen. Ook was het dier erg rustig, iets te rustig voor de situatie waar hij in verkeerde. We zijn blij dat de zeehond in deskundige handen is, en hopen dat hij snel weer vrij in de zee zwemt.