Zonder broek een zwaan vangen

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid kreeg een melding binnen van een herdershond die vlakbij het Zuiderpark in Rotterdam Zuid een zwaan aanviel. De zwaan was zwaar gewond geraakt en bevond zich diep in het riet. Maar dat houdt onze vrijwilligers niet tegen.
Zonder broek een zwaan vangen
De melder wachtte onze dierenambulance op in het Zuiderpark en wees ons de weg naar de juiste locatie. De zwaan bleek zich te verschuilen achter hoge rietkragen. Daar konden we niet zomaar doorheen komen. Onze dierenambulancevrijwilliger wilde geen tijd verdoen en trok resoluut zijn schoenen, sokken en broek uit. De enige manier om de zwaan te redden was om zelf het water in te gaan. Met een zwanenhaak waadde hij door het riet. Uiteindelijk kreeg hij de zwaan te pakken en loodste hem naar de kant, waar onze andere ambulancevrijwilliger klaarstond om het dier op te vangen.
Onze dierenambulancevrijwilliger besloot het water in te gaan om de zwaan te vangen met een zwanenhaak.

Droevig nieuws

We hebben de zwaan in een zwanentas geplaatst, om hem veilig te kunnen vervoeren. We hoopten dat de zwaan snel zou opknappen. Helaas waren zijn verwondingen ernstig en heeft hij het niet gered. Het is altijd weer droevig als een van onze reddingspogingen niet goed afloopt. We hebben in elk geval ons uiterste best gedaan.

De zwaan werd in een zwanenzak vervoerd naar de wildopvang.

Dierenvrienden

En zo zijn we wel weer blij dat onze vrijwilligers zelfs bereid zijn hun broek uit te trekken om een dier te redden. Het zijn werkelijk medewerkers met een groot hart voor dieren.