Zwaan klem onder duwbak

In Rotterdam aan de Rotterdamweg (Heijeplaat) dobberde een zwaan half op z'n rug. Hij bleek klem te zitten onder een duwbak. De brandweer en onze dierenambulance werkten samen om de zwaan te bevrijden.
Zwaan klem onder duwbak
In eerste instantie was de brandweer op de melding van de zwaan afgegaan. Er kwam een duikteam aan te pas om de zwaan los te krijgen van de duwbak in het water. De brandweer nam contact op met onze dierenambulance om de zwaan veilig te kunnen vervoeren en te zorgen dat hij goed terecht kwam. Onze ambulancevrijwilligers Eric en Henk assisteerden de brandweer bij deze reddingsactie.
Onze dierenambulancemedewerkers werkten samen met de brandweer om een zwaan te redden. Bron foto: Brandweer Rotterdam-Rijnmond

Blauwe plekken

We hebben de zwaan veilig mee kunnen nemen naar vogelopvang Karel Schot waar hij rustig kan herstellen. De zwaan leek water binnen te hebben gekregen en was een aantal blauwe plekken rijker. Verder is hij er gelukkig goed vanaf gekomen. Als het weer 100% goed met de zwaan gaat, mag hij weer terug naar 'huis'.

We hebben de zwaan in een speciale zwanentas geplaatst, zodat we hem veilig kunnen verplaatsen. Bron foto: Brandweer Rotterdam-Rijnmond.

Waardevolle samenwerking

We werken niet alleen samen met de brandweer. Ook de politie betrekt ons regelmatig voor het bieden van hulpverlening bij actue noodsituaties waar dieren bij betrokken zijn. Samen kunnen we op een efficiënte manier dieren redden.

Onze dierenambulance werkt regelmatig samen met de brandweer of de politie. Bron foto: Brandweer Rotterdam-Rijnmond.