Zwaan vast aan touw

Onze meldkamer kreeg een melding binnen over een zwaan in Maassluis die klem leek te zitten en niet weg kon. De zwaan bleek aan een touw vast te zitten.

Zwaan vast aan touw

Dierenambulancemedewerkers Jaap en Sean lokaliseerden de zwaan aan de waterweg en hakten het touw door met een bijl. De zwaan die vermoedelijk verstrikt is geraakt (en waarschijnlijk niet is vastgebonden) werd uit zijn benarde situatie bevrijd en met spoed naar de wildopvang in Delft gebracht. In de wildopvang is de zwaan onderzocht door een dierenarts. We kunnen gelukkig melden dat het goed afloopt met de zwaan.

Dierenambulancevrijwilligers Jaap en Sean helpen de zwaan die geen kant op kan.
De zwaan kan verwond zijn geraakt en gaat mee naar de wildopvang voor controle. We vervoeren zwanen voor de veiligheid altijd in een speciale zwanenzak.
Jaap en Sean laten de boosdoener zien.

Dieren dupe van rommel

Dit is zeker niet de eerste keer dat we een dier aantreffen dat verstrikt raakt in zwerfafval. Helaas zijn veel dieren de dupe van rondslingerende rommel. Egels zitten klem in conservenblikken, vogels raken verstrikt in visnetten, vissen krijgen plastic binnen... Ruim je rommel op! We blijven het roepen. Is er geen prullenbak in de buurt? Neem je afval mee en gooi het in de eerste prullenbak die je tegenkomt. Je voorkomt daarmee een hoop dierenleed en houdt ook nog eens rekening met het milieu.