Afslag gemist

Een verdwaalde vleermuis in het zorgcentrum.

Afslag gemist

Er belde een medewerkster van een gedeelte van het zorgcentrum de Holdert. Er zat in hun kantoor, op het plafond, een verdwaalde vleermuis. Op advies van een landelijke vleermuisvereniging die ze hebben gebeld kregen ze het advies ons te bellen. Dus wij gingen op pad, met grijs bakje en gekleurd netje in de hand.

Een van de dames aldaar vond het maar helemaal niks en stond achter een raampje toe te kijken en een andere medewerkster vond het geweldig interessant en heeft meegeholpen. Met een schepnetje en wat hulp van een plumeau kreeg ik de vleermuis gelukkig vrij gemakkelijk in het netje en vervolgens in een bakje met een zacht, geel "poetsdoekje".

Op het pand leek er eigenlijk vrij weinig aan de hand te zijn met de vleermuis. Waarschijnlijk ergens een verkeerde afslag genomen. De vleermuis kon in de schemering gewoon buiten weer worden uitgezet op de plek waar hij gevonden was.


Medewerkers èn bewoners blij.

De vleermuizen huizen gewoonlijk onder verschillende relingen van het woonzorgcentrum en zorgen voor een heleboel fans die het leuk vinden om ze in de buurt te hebben en te kunnen volgen, vanachter hun raam. Zolang ze maar buiten blijven

🙂Nog meer leuke filmpjes en foto's zien van de vleermuis? Kijk dan eens op onze instagram en Facebook pagina.