Chippen van huisdieren

De laatste tijd hebben we wel weer aandacht besteedt aan het chippen van je huisdier. Dat is ontzettend belangrijk en in het geval van honden (geboren na 2014) ook bij de wet verplicht. Maar dat is niet alles!

Chippen van huisdieren

We komen toch nog heel vaak verkeerd of niet geregistreerde dieren tegen en dat zorgt voor veel problemen bij het terugbrengen naar de juiste eigenaar. Het registreren is de verplichting van de eigenaar, de dierenarts chip en registreert soms ook, maar de eigenaar moet de registratie up to date houden.

Bij verhuizing van de eigenaar of van verandering van adres en evt. eigenaar van het dier moet dat direct ook juist vermeld worden op de registratie. Dit kunt u over het algemeen heel makkelijk thuis op de computer doen met het pasje dat u bij de eerste registratie hebt gekregen.

Maak het daarom voor uzelf, uw dier en de dierenhulpverlener wat makkelijker en check even of uw huisdier goed geregistreerd staat. Op www.chipnummer.nl kunt u dit gratis doen. Neem contact op met uw chip registratie organisatie als er iets aangepast moet worden!

Staat uw huisdier helemaal nog niet geregistreerd? Dit kunt u onder andere regelen op de volgende websites: www.ndg.nl en www.backhomeclub.nl.

Alvast bedankt, ook namens uw huisdieren!