DAP-rit

De dienstdoende collega's kregen via de telefoon een vraag/oproep voor een DAP (dierenartspraktijk) rit van de Dierenkliniek in Zwolle Zuid naar de Universitaire Dierenkliniek Utrecht. Een Tatrahond is al een week doodziek en de kliniek in Zwolle kan helaas onvoldoende zorg bieden.

DAP-rit

De viervoeter was vocht tegen hevige koorts tijdens de rit. Om hem toch een goed en veilig gevoel te geven mocht de eigenaresse bij hem achterin zitten en gerust stellen. Tijdens de rit hebben we de gezondheid heel goed in de gaten gehouden en onze snelheid daar ook op aangepast.

Hond met DAP rit mee


Eenmaal aangekomen in Utrecht brachten we snel de hond op de brancard direct door naar de intensieve care. Kort overleg zodat hij snel zijn zorg kon krijgen die hij nodig had. Want er was het nodige aan de hand met het arme dier, zo bleek. De infectie zat door hele lichaam ... Wij als dierenambulance ZOD kunnen met dit soort ritten betekenisvol zijn. Voor zowel de eigenaar als het dier.

De eigenaresse had tranen in haar ogen zo blij en dankbaar was ze dat we haar deze service konden verlenen.Namens ons team ZOD Drenthe hopen wij van harte dat het snel weer goed zal gaan met deze doodzieke Tatra en dat de infectie snel bestreden kan worden. We duimen voor hem.