Dierenambulance Zuidoost Drenthe

Werkwijze Rijden op Dood

De titel klinkt niet al te vrolijk, maar het is wel een belangrijk punt om te behandelen. Er lijken nogal wat misverstanden te bestaan over onze werkwijze en dat vinden wij jammer. Vandaar dit artikel, zodat het een en ander duidelijk wordt.

Dierenambulance Zuidoost Drenthe

De Dierenambulance Zuid-Oost Drenthe heeft afspraken over wat te doen met dode huisdieren langs de openbare weg met de gemeente Emmen. De gemeente heeft weer afspraken met Area gemaakt en het is de bedoeling dat alle partijen zich aan deze afspraken houden. Deze houden in dat men in de gemeente Emmen bij het vinden van een dood huisdier aan de openbare de gemeente belt (14 0591). De gemeente neemt dan contact op met Area en die halen het dier zo snel mogelijk op. Zij doen dan ook een chipcontrole, maken een foto en bewaren de dieren vervolgens 2 weken.

Men kan dus ook naar Area bellen bij de vermissing van een huisdier.

Wij respecteren de afspraak met de gemeente, maar in veel voorkomende gevallen rijden wij zelf ook op dode huisdieren. Wij doen dan een chipcontrole, maken een foto en maken melding. Wanneer het dier bij een school, op een fietsroute, op straat of bij winkels ligt, rijden wij zeker ook uit. In andere gevallen zal dat in overleg gebeuren.

Aangezien het verboden is om langs de provinciale en nationale wegen te stoppen, mogen wij langs deze wegen geen dode dieren ophalen. Dit gebeurt volgens afspraak door Rijkswaterstaat voor de A-wegen en met de Provincie voor N-wegen. Deze hebben ook allemaal een chipapparaat en kunnen dus chipcontrole doen.

Bij ons op het pand is een hoekje waar men in alle rust afscheid kan nemen van het overleden dier, als dat door ons is opgehaald. En mocht men hierna vragen, dan hebben wij ook afspraken met Majesta Dierencrematorium. Wij vinden het belangrijk dat men op een waardige manier afscheid kan nemen van de viervoetige levensgezel.