Een niet alle daagse melding bij de dierenambulance Zuidoost Drenthe

Soms krijg je als dierenambulance te maken met bijzondere meldingen. In dit geval was er een melding over een wasbeer, dat is voor de regio Zuidoost Drenthe wel een bijzondere melding.
Een niet alle daagse melding bij de dierenambulance Zuidoost Drenthe

Wa's dat? Wasbeer!

Zo kregen onze medewerkers een melding uit Zwartemeer dat er 's avonds en 's nachts een wasbeer door het kattenluikje naar binnen kwam. Die at dan al het kattenvoer op en schroomde ook niet om het fruit te proeven en mee te nemen.

Na het plaatsen van een vangkooi is uiteindelijk op de 2e avond de wasbeer gevangen. Hij werd gelokt met lekker fruit in de kooi wat hij dus niet kon weerstaan.

De wasbeer is ook een roofdier en zeker niet eentje om zonder (speciale) handschoenen aan te pakken.


Nadat de wasbeer was meegenomen naar ons pand, werd Stichting AAP gebeld.
's M

iddags kwamen zij onze bijzondere logé ophalen met hun eigen dierenambulance.
Daarna werd er door de dienstdoende collega's grondig schoongemaakt met een stoomclainer, omdat een wasbeer ziektes zoals Rabiës en parasieten Baylisascaris Procynis (een worm die in de wasbeer leeft). lees hier meer over bij het RIVM. (bron: wikipedia)

De wasbeer (Procyon lotor) is een middelgroot dier met langharige peper-en-zoutkleurige vacht. Kenmerkend voor de wasbeer zijn het zwarte masker en de 4 tot 7 zwarte staartringen. Oorspronkelijk kwam de wasbeer alleen voor in Noord-Amerika. In de jaren dertig van de twintigste eeuw is hij voor de pelsdierfokkerij ingevoerd in Europa en ontsnapt naar het wild. In Nederland zijn er incidenteel waarnemingen.