Er was eens

Helemaal niet zo lang geleden woonde er in Gees de gelukkige familie Steenmarter. Vader, moeder en een gezellig aantal pups hadden hun intrek genomen bovenin een aardappel opslagloods. Het is een ideale plek, tussen het dak en isolatie platen aan de binnenkant. Dat ze het er naar hun zin hebben is regelmatig te horen, want een kabaal dat ze dan kunnen maken.Helaas is niets in dit leven perfect, zelfs niet voor steenmarters.

Er was eens

Op een dag sloeg ook bij hen het noodloot toe: een van de jonge pups viel naar beneden, wel zo'n 8 meter. Versuft bleef hij op de grond liggen. Geschrokken probeerde hij weg te kruipen.Maar een geluk bij een ongeluk: iemand heeft de ongelukkige pup naar beneden zien vallen en heeft de dierenambulance gebeld.

Deze komen snel op de plaats des onheils waar ze het jonge slachtoffer aantroffen. Er werd besloten om het diertje direct mee te nemen. Na een lange rit in een poezenbench kwam de pup aan bij ons op het pand, waar hij even op adem kon komen. Want vrij snel alweer ging hij verder op reis, helemaal naar het verre Friesland. Daar, in Ureterp, zou hij zeer goede zorg ontvangen in de hoop dat hij weer helemaal zal opknappen en de oude - nou ja, voor een pup dan - zou worden.