Gedumpt

We krijgen van allerlei dieren meldingen binnen. Katten, honden, vogels, herten, en ook met regelmaat zien wij konijnen. Helaas zijn dit vaak gedumpte diertjes.


Gedumpt

Zo zijn de konijnen op de bovenste foto gevonden in de Emmerdennen. We hopen er natuurlijk op dat dit niet het geval is en plaatsen hiervan altijd een melding met foto op onze Facebook pagina 'Medewerkers Ambu ZO Drenthe'.

De konijntjes krijgen een check-up en wanneer er geen eigenaar bekend is gaan ze door naar de opvang. Hier krijgen ze de nodige zorg en kunnen ze opzoek naar een nieuw baasje.

Konijn gevonden Emmen


Dumpen van konijntjes en ook verwaarlozing komt helaas vaak voor. Een konijn wordt bijvoorbeeld gekocht voor een kind maar kijkt er later niet meer naar om of er worden 2 aangeschaft maar het blijken mannetje en vrouwtje (Rammelaar en Voedster) en het worden er meer dan de bedoeling was. Misschien lijkt het dumpen een oplossing, maar de konijnen overleven dit niet. Ze verhongeren, krijgen klitten, verwondingen en parasieten of worden gegrepen door honden. Gelukkig zijn wij soms op tijd ter plaatse om ze te redden. Zorg er dus altijd voor dat je je voor aanschaf voldoende hebt verdiept. Mocht je toch een nieuw huis zoeken voor een konijn zoek dan naar opvangcentra bij u in de buurt.

Op onze website dierenbescherming.nl/onzelocaties vind u alle opvangcentra van de Dierenbescherming.

Op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl vind u alle te adopteren dieren van dit moment.