Gewonde torenvalk

Een gewonde torenvalk had vandaag misschien niet echt een geluksdag, maar wel een geluk bij een ongeluk.
Gewonde torenvalk

Zittend op de weg werd hij opgemerkt door een zeer oplettende autorijder, die ook nog eens een groot dierenvriend bleek te zijn. Zodra hij de valk in het vizier had, stopte hij de auto en schoot de ongelukkige vogel te hulp.

De barmhartige Samaritaan nam de roofvogel mee naar zijn werk en belde daar aangekomen de dierenambulance ZuidOost Drenthe. De collega's hebben de vogel opgehaald en nauwkeurig onderzocht. Hij bleek dus een gebroken poot te hebben. Morgen mag deze torenvalk naar de opvang in Ureterp om daar te genezen. Daarna zal hij weer los worden gelaten in de omgeving waar hij vandaan kwam, in geval daar nu een eenzame torenvalkin op hem zit te wachten.

Torenvalk, rare naam voor een vogel die vooral broedt in nestkasten en oude kraaiennesten. Dat was ooit anders. Vroeger had bijna elke kerktoren wel een torenvalk, maar dat kan niet meer. De torens worden namelijk afgedicht om duivenoverlast te voorkomen. Lastig, ook voor de valken! Van oorsprong bewonen ze rotsrichels en -spleten.
Dieren Ambulance Zuidoost Drenthe is 24 uur 7 dagen in de week bereikbaar Tel. 088-8113360 (optie2)