Haagse Coco

Nee, we hebben het niet over een modekoningin maar over een lieve, doch kattige dame. Coco woont al een paar jaar zeer tevreden met haar gezellige mensenfamilie in Den Haag en mag elk jaar een paar weekjes op vakantie naar Drenthe als het gezin ook, maar elders, op vakantie gaat. Dan mag Coco bij 'opa en oma' logeren. Zo ook dit jaar.

Haagse Coco

Tevreden settelde Coco zich in Emmen voor een paar weekjes vakantie. Ze was al vaker op deze prachtige locatie geweest en wist er de weg. Ze mocht dan ook vrij door de buurt wandelen en was altijd keurig voor het donker thuis. Totdat....

Totdat Coco een beetje te nieuwsgierig geworden een vreemde straat insloeg en al verder en verder van haar logeeradres raakte. Toen ze dat door kreeg, was het al te laat: ze wist de weg terug niet meer. Hongerig en verdwaald liep Coco verbijsterd van de ene straat naar de andere, waar was haar huis gebleven.

Inmiddels waren de opvang opa en oma ook al ongerust over het lange wegblijven van hun tijdelijke viervoeter. Waar zou Coco zijn gebleven. Ten einde raad besloten ze de krant een kans te geven en een mooi artikel werd aan de verdwijning van Coco gewijd. En dat bleek uiteindelijk de doorslaggevende actie te zijn, want...

Kat vermist in de krant

Een oplettende meldster had de vreemde kat al een dag of wat zien rondlopen en zelfs uit de afvalbak zien eten. Dat kon toch niet goed zijn? En toen herinnerde ze zich het artikel in het Dagblad van het Noorden over de Haagse Coco. Ze besloot de kat tijdelijk in huis vast te houden en belde ons, de dierenambulance, om een chipcontrole te doen. En gelukkig was deze Haagse dame keurig gechipt.

Toen de collega's het telefoonnummer behorende bij de chip belde, kwam er een zucht van verlichting en een blij gejuich door het apparaat. Wat een fantastisch bericht: na twee weken was de zo geliefde poes weer terecht. Coco's eigenaar kwam de volgende dat uit Den Haag gespurt en nam zijn geliefde huisdier met diepe dank over. De kinderen thuis hadden een prachtige kaart geschreven voor de dierenambulance om te danken voor de hulp van het thuisbrengen van Coco.

Bedank kaartje aan Dierenbescherming Zuid Oost Drenthe

Zo zie je maar: je kat laten chippen loont! Check of laat checken of je kat gechipt is en correct geregistreerd. Hoe belangrijk dat is, blijkt uit dit prachtige verhaal.