Hoog, hoger, hoogst

Gisteravond kregen wij een melding uit Klazienaveen over een vogel die al een hele tijd heel hoog in een boom hing aan een poot.

Hoog, hoger, hoogst

Een omwonende had de roek in de ochtend al zien zitten, maar dacht dat vogel later op de dag wel gevlogen zou zijn. Dat bleek niet het geval. Toen de vogel in de avond nog op precies dezelfde plek zat, werden wij gebeld.Ter plekke aangekomen zagen wij direct dat de ongelukkige vogel veel te hoog hing voor ons team, dus werd de hulp van de brandweer gevraagd. Die kwamen met groot materieel: de hoogwerker was nodig.

Brandweer helpt roek in Drenthe


De roek hing aan een stuk plastic in de boom en gelukkig kon de brandweerman het dier snel bevrijden en naar beneden brengen, waar wij de verdere zorg voor Roef de Roek op ons namen. Hij zal vanavond op ons pand worden onderzocht op mogelijke wonden en mag hij even bijkomen.

Morgen zal hij verder gaan naar de vogelopvang in Ureterp.Helaas is dit weer een ongelukkig voorbeeld van wat zwerfvuil voor problemen kan geven. Laten we met zijn allen ons plastic en afval in de daarvoor bestemde bakken doen, want in de natuur schaadt het alleen maar.


foto's: © Persbureau Meter