Ietsje meer...

Als bedrijf zorg je goed voor je werknemers en haal je af en toe wat vers fruit in huis. Dan kan het gebeuren dat het netjes in een doos bij je bezorgd wordt, zakje om elk item heen. Heerlijk toch! Maar dan blijkt dat je niet alleen een tros bananen bij de Jumbo hebt gekocht, maar dat er een illegale lifter is meegekomen.

Ietsje meer...

Een clandestientje! Dat verwacht je helemaal niet, dus je schrikt wel even. In dit geval ontdekte een camperdealer in Coevorden een wel heel vreemde banaan in zijn tros: een kleine maar niet geheel ongevaarlijke schorpioen uit een ver Zuid-Amerikaans land.


Zo werden wij gebeld om deze ongewenste gast mee te nemen. In een plastic bakje mocht het diertje dat tot de spinachtigen behoort met ons mee rijden. Na een paar telefoontjes hebben we als snel een nieuw plekje voor hem gevonden bij de Reptielenopvang in Leeuwarden.

Schorpioenen hebben geen felle balts- of schrikkleuren maar vertrouwen op hun camouflage. Soorten die in woestijngebieden leven zijn meestal zandgeel gekleurd en soorten die de bosbodem in regenwouden leven zijn veel donkerder. Overdag zit de schorpioen verstopt en pas 's nachts gaat hij op jacht naar prooien.