Kittens overleven schuurbrand

Zondag 26 april kregen we iets na 18.00 uur telefoon van de brandweer. We moesten met spoed naar Klazienaveen. Er woedde een schuurbrand waar ook een moederpoes en haar kittens aanwezig waren. Bij aankomst was de brand nog niet geblust.

Kittens overleven schuurbrand
Toen we aankwamen, bleek dat de moederpoes en één van haar kittens het helaas niet hadden overleefd. Er was één kitten levend gevonden. Na contact met dierenarts in Klijndijk zijn we met gepaste spoed naar de praktijk gereden. (foto: RTV Drenthe)


Onderweg merkten we al gauw dat het kittentje het heel zwaar had met ademhalen. Bijna bij de dierenartspraktijk aangekomen kregen we weer telefoon: we moesten terug omdat er nog eens drie levende kittens door de brandweer waren gevonden. Nadat we het eerste kitten hadden afgegeven bij de dierenarts zijn we linea recta terug naar Klazienaveen gereden. Eenmaal daar aangekomen bleek het niet om drie maar om vier kittens te gaan.


De twee sterkste diertjes hebben we in een reismandje naast ons gezet en de andere twee op de borst om ze goed in de gaten te kunnen houden. Deze twee hadden het heel zwaar. Eenmaal bij de dierenarts aangekomen hebben we samen de kittens gewassen en geföhnd. Daarna kregen ze de nodige injecties om de longen te laten aansterken en werden ze in de couveuse gelegd. Helaas is er die nacht toch nog één kitten overleden.

Inmiddels gaat het met de vier andere kittens goed. Zij gaan terug naar de eigenaar om daar verder op te groeien.

Onze speciale dank gaat uit naar de brandweer en de dierenarts van Arts en Dier voor de goede samenwerking. Ook bedanken wij de toeschouwer die eerste hulp verleend heeft aan het eerste kittentje dat gevonden is.