Klop klop

Meestal zit ons team in de ambu of op het pand en krijgt dan een melding binnen waarop gereden moet worden. Soms brengen diervriendelijke mensen een gewond dier naar ons pand. Tot voor kort waren dat wel de methodes om gewonde of verdwaalde dieren bij ons te brengen opdat wij ze naar de dierenarts of opvang kunnen brengen. Echter...Vanochtend kwam er een patiënt helemaal zelf bij ons aankloppen.

Klop klop

Best wel bijzonder want hoe wist hij zo goed waar hij wezen moest? Deze kauw had wat problemen met vliegen en kwam dus maar bij ons aanlopen. Hij tikte net niet op het raam.

Kauw kijkt bij Dierenbescherming


Collega's die in de tuin bezig waren zagen de vogel voorzichtig rondlopen en besloten hem te vangen om te kijken wat er aan de hand was. Heel voorzichtig werd Karel opgepakt en bekeken. Omdat er niets bijzonders te zien was, hebben we hem even een hapje en een drankje gegeven terwijl hij even kon uitrusten.Helaas deden onze goede zorgen geen wonderen en bleef onze Karel rond hippen in plaats van weg te vliegen.

Kauw bij de Dierenbescherming Drenthe


Hij mocht weer terug naar zijn comfortabele accommodatie en vanavond mag hij mee met de Diervervoer-express naar de opvang in Ureterp. Daar kan hij bij soortgenoten bijkomen, genezen en uitrusten. Als hij dan wel weer de vleugels wil spreiden, mag hij het vrije luchtruim weer in.