Lessen met de eekhoorn

We kunnen duidelijk merken dat het zomer is: de telefoon staat niet stil en het team heeft het druk met alle meldingen. En dat kan van alles zijn, van moederpoezen met kittens tot jonge roofvogels, van verdwaalde honden tot spechten tegen het raam; je kunt het niet bedenken waar we allemaal meldingen van krijgen. Gister werd ons team gebeld door de Gerardus Majella School in Schoonebeek: zij hadden een bijzondere bezoeker.

Lessen met de eekhoorn

Er liep een ondeugende roodharige rakker door de school. De ambu was snel ter plaatse en kon met een net de pluimstaart vangen. Na een snelle inspectie bleek dat de eekhoorn helemaal in orde was en hij mocht buiten verder genieten van het mooie weer.

Eekhoorn vangen in school

Wisten jullie dat wij ook aan scholenvoorlichting doen? Als jullie het leuk vinden als klas of school om meer te leren over de dierenambulance, de dierenbescherming en ons werk kun je contact opnemen met ons. Wij vinden het heerlijk om in de scholen in onze regio te komen buurten. Mail dan naar scholenvoorlichting@dierenbescherming.nl