Maandoverzicht oktober 2019

De maand oktober was een innovatieve maand waar weer van alles werd beleefd. Zo werden er huisdieren en baasjes herenigd. In het wild levende dieren werden voorzien van de nodige zorg, zoals: vogels, egels, eekhoorns en allerlei andere dieren. Het was ook een maand van hard hollen en stilstaan. Diverse dieren werden naar de verschillende opvangcentra gebracht. Ook zijn er donaties binnengekomen. Hier zijn we altijd heel blij mee, want op deze manier kan de dierenambulance zijn werk blijven doen.
Maandoverzicht oktober 2019
DIERENDAG bij OBS De BARG in Emmen!

Op de ochtend van dierendag was de Dierenambulance op OBS de Barg in Emmen te gast voor een leuke voorlichting in alle groepen. Naast het verhaal over het ontstaan van de Dierenbescherming en al hun bezigheden, werd er ook nog even gesproken over "Eet geen dierendag". Sommige kinderen hadden de posters zien hangen en hadden daar zo hun vragen en meningen over. Er werden veel interessante vragen gesteld, de kinderen waren zeer geïnteresseerd en enthousiast en schreven spontaan ons telefoonnummer en dat van 144 in hun schriftjes. Doordat het de hele tijd zo regende, werd aan het eind van iedere voorlichting de ambulance open gezet en konden de kinderen deze ook van binnen en buiten bekijken. Een dierendag-waardige ochtend was het dus zeker; en gezellig ook. Wij hebben ervan genoten en we hopen alle kinderen en leerkrachten ook.

Voorlichting van de Dierenambulance op OBS de Barg in Emmen


Zou jij ook een leuke en leerzame voorlichting willen of geef je een spreekbeurt over dieren? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Een klein vogeltje tegen het raam!

Deze week kregen onze collega's een melding van Kindercentrum Uk & Puk. Er was een klein musje heel hard tegen het raam aan gevlogen en dat lag nu buiten westen op de grond.
Onze stoere medewerkers ging snel op pad en waren al gauw ter plekke. De kleine gevederde vriend was nog steeds knocked out, maar inmiddels in een doosje. Met hulp van de kindertjes en onder heel veel belangstelling werd het diertje nagekeken. Vervolgens mocht het een ritje in de ambulance maken en werd het ter verzorging en observatie bij ons op het pand gebracht. Daar zit het heerlijk in een bakje in een warm washandje, langzaam van de schrik te bekomen.

Na wat dubben en twijfel kwamen we er achter dat het geen musje is, noch een koolmees of een roodborstje - het is een goudhaantje.

Het goudhaantje

Zodra het goudhaantje wat is opgeknapt zullen we het loslaten zodat het weer vrij kan vliegen in de mooie blauwe lucht, tussen de wolken door. En als zijn herstel wat langer duurt, mag het bijkomen in de opvang van de Fügelhelling.

De medewerkers van de dierenambulance met het goudhaantjeHeeft u ook een dierenambulance nodig? Neem dan contact met ons op.

Een complete egel familie!

Baby dieren zijn bijna altijd erg leuk om te zien en foto's brengen toch al gauw oh's en ah's op ieders lippen. Jullie kennen wel die leuke plaatjes van baby egeltjes, half opgerold en net een gezicht en vier pootjes zichtbaar; grappig en lief om te zien. Echter, iedere keer dat je zelf een egeltje ziet is het meer een tamme kastanje waar kop noch kont aanzit.
Deze maand kregen we een hele familie binnen: een moeder met wel 7 kleintjes. En ja hoor, buiten de vele kastanjes waren er ook een paar die zich lui maar half oprolden en daardoor net zo mooi op de foto gingen. We hebben genoten van deze kleine rakkers die knus met hun moeder tijdelijk bij ons huisden.

Moeder egel met haar 7 kleintjes

Het is de tijd van het jaar om de tuin weer een beetje aan de kant te krijgen. Het is herfst en voor je het weet staat Koning Winter voor de deur.
Echter, als u in de tuin gaat werken, probeer dan rekening te houden met de egeltjes en ze nog even met rust te laten in hun hoekje in uw tuin. Wees ook voorzichtig met gereedschap zoals maaimachines en hooivorken, deze kunnen dodelijk zijn. Egels zitten vaak in bosjes, onder dode bladeren en in struiken. Ze zijn heel nuttig in de tuin, dus misschien mogen ze een stukje tuin met u delen.

Ook namens de egels, bedankt!

Donaties

Wat een geweldige donatie van de Jumper!

Het leuke van het werk bij de Dierenambulance is dat je weet dat er eigenlijk heel veel andere 'onzichtbare' mensen met ons samenwerken. Dat kan zijn door donaties van geld, goederen en soms een handje hulp.
De Jumper Dierensuper aan de Noordbargerstraat in Emmen is een hele mooie winkel met alles wat je maar nodig kan hebben voor je huisdier. In de winkel staat een donatiedoos waar vriendelijke winkelbezoekers en de medewerkers van de Jumper regelmatig iets afgeven voor onder andere de Dierenbescherming.Deze week was het een gigantische berg voedsel en andere benodigdheden die we mochten meenemen om de dieren die wij ophalen een zo aangenaam mogelijk verblijf bij ons te geven. De dieren blijven nooit lang bij ons, maar ze zitten dan wel heel goed.
Hartelijke dank aan alle medewerkers van de Jumper en aan alle gulle gevers.

Wat een geweldig initiatief!

Twee leerlingen van de OBS De Iemenhof uit Schoonebeek hebben het initiatief genomen om met nog een groepje leerlingen geld in te zamelen voor de Dierenambulance . Ze zijn er zo'n twee weken mee bezig geweest in hun vrije tijd. Een van de twee leerlingen heeft ook een spreekbeurt gehouden over de Dierenambulance. Ze was bij ons langs geweest voor meer informatie en tijdens haar spreekbeurt is de ambulance bij haar op school geweest. Hierdoor kwamen ze op het idee om geld voor de Dierenambulance in te gaan zamelen. Ze zijn langs de deuren gegaan en hebben verteld waarvoor ze geld inzamelden. Gisteren kwamen ze de opbrengst van €123,69 op het pand overhandigen.

Namens alle medewerkers van de Dierenambulance Zuid-Oost Drenthe: heel hartelijk bedankt voor het geweldige initiatief, jullie tijd en natuurlijk de fantastische opbrengst.

Wat een mooi geschenk!

Wij krijgen vaak geweldige donaties: praktisch, nuttig en erg nodig. Dat gaat van dekens en handdoeken, en washandjes, tot dierenvoer en bakken, en vaak ook euros. Dat helpt ons geweldig in het werk en het is heerlijk je gesteund te voelen. Het is alweer een tijdje geleden dat we een heel bijzondere donatie kregen van Gerrit van Wijhe. Het is misschien niet direct erg praktisch, maar daarom zeker niet minder nuttig en nodig. Het is een prachtig kunstwerk dat ons pand heel mooi op siert. Iedere dienst genieten we er van en het bemoedigd ons ook. We zijn er heel blij mee!

(Gerrit is te vinden op Bleu-RainCustoms.nl)

Tot slot

Hij is er weer!

De nieuwe kalender van de Dierenbescherming is weer uit. Met hele mooie, tedere, stoere, bijzondere foto's van allerlei dieren.De kalender is te verkrijgen bij ons op het pand voor € 10,-.Mocht u er een willen kopen, bel dan even ons nummer 088-811 33 60 optie 2.

Wij als medewerkers van de dierenambulance Zuidoost Drenthe hebben het dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, maar we zijn er ook voor u als mens. Voor vragen of een rit naar de dierenarts kunt u ook terecht bij ons (maak dan wel vroegtijdig een afspraak, zodat we een vrijwilliger daarvoor in kunnen plannen). Kijk hier voor de tarieven.

Dierenambulance Zuidoost Drenthe

tel. 088-8113360 (kies optie2) contact