Max

De Dierenambulance kreeg een melding uit Nieuw-Dordrecht over een loslopende hond. De hond werd vastgehouden tot onze medewerkers konden komen voor een chipcontrole.Ter plaatse aangekomen bleek het om een leuke en vriendelijke terriër te gaan, die waarschijnlijk erg verliefd was op de loopse hond van de melder.

Max

Niemand kende de hond of wist waar hij vandaan kwam. Bovendien bleek bij de chipcontrole dat deze amoureuze viervoeter niet gechipt was. Dus werd hij gescheiden van zijn Dulcinea en mocht hij mee in de ambu naar ons pand.

Chipcontrole bij een hond


Daar werd het bericht over hem al snel via sociale media verspreidt en binnen een uur kwam er al een reactie van de eigenaar.Het baasje kwam Max - vernoemd naar Max Verstappen (want rennen dat kan hij!) - ophalen en kon hij weer mee naar huis, met liefdesverdriet en al.

Blije hond bij Dierenbescherming

Nog even een laatste opmerking: sinds 2014 moeten alle honden gechipt en geregistreerd zijn. U riskeert een fikse boete als dit niet het geval is, maar vooral loopt u de kans dat het heel wat langer duurt voor uw hond wordt geïdentificeerd. En dat kan allerlei gevolgen hebben. Dus, check (of laat checken) of uw hond goed gechipt is en dat de registratie nog up to date is.