Ook tijdens de paasdagen is de Dierenambulance Zuid Oost Drenthe bereikbaar 088 811 3360 (optie 2)

We hebben een paar FB berichten gebundeld in een overzicht. Zie je een dier in nood of ben je een dierenambulance nodig of is je huisdier vermist of heb je vervoer nodig voor je huisdier. Je mag ons altijd bellen op 088 811 3360 (optie 2).
Heb je een vraag of wil je voorlichting voor een spreekbeurt dan mag je ons ook een mailtjesturen en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ook tijdens de paasdagen is de Dierenambulance Zuid Oost Drenthe bereikbaar 088 811 3360 (optie 2)
Aanloopje...

Melding over een zwaan die bij de melder in de tuin zat en er niet meer uit leek te kunnen komen. Door een hoge heg die tussen het weiland en de tuin stond, kon deze zwaan niet naar zijn vrienden in het land toe.

Deze keer kwamen we met genoeg materieel aan, maar uiteindelijk bleek het allemaal niet echt nodig. Deze zwaan ontsnapte van onder het net en had er toen meteen genoeg van: met een flinke aanloop en een moeilijke start wist hij (of misschien wel zij) over de heg en tussen de bomen door te vliegen. Even verderop in het land werden de veren glad gestreken en de vrienden begroet. Het opstijgen ging dus niet echt soepel maar ook als je af en toe een veertje moet laten kom je er wel, gewoon even doorzetten!

Wij mochten tevreden en zonder zwaan weer terug naar het pand: missie gelukt. Niet alle dieren zijn gewond of verdwaald; sommige hebben gewoon even een duwtje in de rug nodig.


Informatie halen voor spreekbeurt...
Ook geven we scholieren voorlichting op het voorbereiden van een spreekbeurt.
Zo is er deze maand een scholier uit groep 5 bij ons op het pand geweest om informatie te halen voor haar spreekbeurt. Ze heeft ons pand helemaal kunnen bekijken, de dierenverblijven en natuurlijk de dierenambulances.

Ze had heel veel interessante vragen en natuurlijk hebben we ook heel veel kunnen vertellen. Ook heeft ze wat leuke kidsmagazines, posters en nog wat ander materiaal over ons werk mee gekregen, voor haarzelf en om uit te delen tijdens haar spreekbeurt.

Voorlichting geven en er bij zijn op school als er een spreekbeurt over ons werk wordt gegeven is helaas nog niet mogelijk door Corona, maar kids kunnen altijd bij ons langskomen voor informatie, materiaal en foto's voor hun spreekbeurt.
Geef even een belletje als je ook een spreekbeurt of iets dergelijks over de dierenbescherming en / of de dierenambulance wil maken. Wij hebben altijd tijd en vinden het ontzettend leuk om alles over ons werk te vertellen en te laten zien. Je kunt natuurlijk ook een email sturen.
Wij zijn bereikbaar op tel.nr. 088-811 33 60 optie 2 of dierenambulance.emmen@dierenbescherming.nl

Wie weet tot ziens!

Donatieboxen
Het is altijd een mooi moment, vooral opbeurend, als wij een opbrengst uit de diverse donatieboxen mogen ontvangen. Want die donaties, groot en klein, zijn natuurlijk belangrijk voor ons financieel gezien, maar het geeft ook iedere keer weer die verbinding aan met al die diereneigenaren uit de omgeving. Voor ons is dat een steuntje in de rug waar we altijd heel dankbaar voor zijn.

Deze keer mochten wij € 113,45 ontvangen uit diverse boxen die in Emmen staan:

Sterkliniek € 10,85

Arts en Dier. € 42,60

Jumper. € 60,00. ( afgerond naar boven door Jumper )
Hartelijk dank aan de De Sterkliniek, Arts en Dier en dierenspeciaalzaak Jumper, en natuurlijk aan alle lieve mensen die een donatie in deze dozen hebben gedaan. Het wordt enorm gewaardeerd door ons!


Bezoekers...

Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten, zitten wij op een prachtige plek: de heemtuin Looackers. We krijgen er veel bezoek van vogels en langs wandelende katten, maar we hebben ook een paar vaste bewoners.

Hoog in de bomen zie je soms een rode pluizenbol van tak naar tak springen. Als een volleerde acrobaat slingert het met duizelingwekkende toeren heen en weer. Nog leuker is als ze komen kijken in de voerbakjes die er hangen, want dan is het een gegraai van jewelste waarbij ze soms in de voerbak lijken te vallen.Wij genieten elke dag weer van een trio brutale eekhoorns dat dus ook in de heemtuin woont.


Vacatures
Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden bij dit team? vacatures