Overstekend wild

Waar het precies aan ligt weten we niet echt, want het is nog lang niet de tijd dat de heren blind achter de dames aan rennen, maar we bemerken op het moment een toename in het aantal aangereden reeën. Alleen al deze ochtend kregen wij 3 meldingen binnen.

Overstekend wild

Allereerst is het belangrijk dat de automobilist op de hoogte is van wat hij/zij dient te doen bij een aanrijding met wild:- bel direct de politie 0900 8844.- bel ook de politie als het dier niet blijft liggen.- probeer zo goed mogelijk de locatie door te geven.- wacht de komst van de politie en/of de jager (rustig) af.

En wat moet je niet doen:Wat moet u beslist niet doen:- Rijd niet door, dat is strafbaar.- Ga nooit achter het dier aan, laat dit over aan de deskundige faunabeheerder.- Bel niet met de dierenambulance maar met de politie. De politie neemt contact op met de dierenambulance; wij zijn 24/7 bereikbaar.- Neem aangereden wild nooit mee. Geef het ook niet aan derden. Het zijn beschermde dieren en de Wet natuurbescherming staat dit niet toe. Het is dus strafbaar. Alleen de opgeroepen faunabeheerder via politie en of SWN is bevoegd aangereden dieren te vervoeren.

De aanrijdingen met reeën gebeuren vaak op N-wegen en op de landelijke wegen die rustig zijn, vooral 's avonds en 's nachts. Het is dan ook belangrijk dat je vooral in het donker rustig rijdt en oplet, niet alleen als er bos langs de weg is, maar ook bij weilanden. Elk moment kan er een verschrikt dier voor de auto opdoemen. Hou daar dus rekening mee.

Hier nog een paar tips om aanrijdingen met wild te voorkomen:- Veel aanrijdingen zijn het gevolg van een te hoge snelheid.- Pas je snelheid daarom aan, met name na zonsondergang.- Bij een snelheid van 60 km per uur heeft het wild kans om je auto te ontwijken. Deze snelheid biedt ook nog de mogelijkheid om tijdig te stoppen.- Wijk niet uit, houd het stuur recht, dat is voor jezelf het veiligst.- Houd er rekening mee dat er meerdere dieren kunnen volgen.