Pech op de weg

Je hoort ze weer volop in de lucht. Trekkende ganzen. Deze nachtbraker had gisteravond helaas flinke pech tijdens zijn tocht. Hij besloot zijn vlucht te maken over een slecht belichte weg in Erica en kwam met een flinke smak tegen een auto aan.

Pech op de weg

De geschrokken chauffeur had nog geen idee wat er tegen zijn auto vloog maar heeft goed gehandeld en ons gebeld. Eenmaal aangekomen bleek het om een mooie Canadese gans te gaan. Deze soort is goed herkenbaar aan zijn zwarte hals en kop met witte band. De pechvogel kwam er met shock en een lichte verwonding vanaf en mag met een pijnstiller van de dierenarts door naar de opvang om te genezen.

Canadese gans bij de Dierenbescherming
Omdat het in het najaar sneller donker is, is de kans groter op het aanrijden van een dier. Het is lastig om bij het plots oversteken van een dier juist te reageren. Snel uitwijken of plotseling remmen is levensgevaarlijk. Probeer langzaam te remmen of te kijken of er ruimte is om uit te wijken. Probeer dan wel zo snel mogelijk weer op de juiste weghelft te komen. Toch een dier aangereden? Doorrijden is ook bij dieren bij wet verboden. Meld dit altijd bij meldpunt 144 of de Politie. Zij zorgen ervoor dat wij in actie kunnen komen.