Prairiehond uit dierenpark Wildlands op avontuur

Hoe gek kan het lopen: je gaat met een zieke marter naar de dierenarts en eindigt met een prairiehond in de dierenambulance.

Prairiehond uit dierenpark Wildlands op avontuur

Echter, tijdens hun bezoek aan Arts en Dier aan de Noordbargerstraat hoorden zij bij toeval dat er een prairiehondje van dierenpark Wildlands op de parkeerplaats van supermarkt de Boni rondliep. Gelukkig had een medewerker van fietsenwinkel Wheeler Dealer het beestje al gevangen, maar toen we hem wilden overplaatsen naar één van onze transportbakken ging het diertje er toch weer vandoor.

Met netten gingen de collega's achter deze Houdini van Wildlands aan. Hij schoot iedere keer onder de geparkeerde auto's, net buiten bereik. Met behulp van een voorbijganger werd uiteindelijk de snelle boef gevangen en teruggebracht naar Wildlands, waar hij weer in zijn eigen woning kon worden geplaatst.

Prariehonden zijn vriendelijke maar ook slimme dieren die bijna uit elk verblijf kunnen ontsnappen.
Nadat ook RTV Drenthe het bericht van de vangst opving, maakten ze er een mooi bericht over. En wat blijkt, het is niet de eerste keer dat er een prairiehond ontsnapt.
Lees hier het artikel van RTV Drenthe.

De ambulancemedewerkers gingen op vrijdagmiddag met een zieke steenmarter naar de dierenarts in de hoop het dier te kunnen redden. Helaas was dat niet meer mogelijk en is er in overleg met de dierenarts besloten om het dier te laten inslapen.

Echter, tijdens hun bezoek aan