Souveniertje

Je gaat op vakantie naar Zweden en neemt mee terug...

Souveniertje

Een leuk aandenken aan je vakantie, een herinnering aan een mooie reis - we doen het allemaal. Van foto's tot boeken, van poppetjes tot asbakken en andere kunstwerken. Deze mensen hadden een heerlijke vakantie gehad in Zweden en waren weer thuis op honk in Emmen. Lekker uitgerust werden eerst de koffers uitgeladen en koffie gedronken. Toen was het tijd om ook de dakkoffer leeg te halen.

Slotje open, deksel omhoog en... met een klap weer dicht. Grote schrik want wat zat er in die dakkoffer? Zeker geen gepland souvenir, want het niet echt een vrolijke verrassing. In de dakbak zat namelijk een behoorlijke grote, doodenge slang.

Zwarte adder in dakkoffer

Helemaal zwart zag hij er al indrukwekkend uit, met een paar witte stippen langs de kop, maar toen bleek dat het waarschijnlijk een zwarte adder was, was het echt een gevalletje nachtmerrie. Wij kregen de melding binnen en gingen direct op pad, richting Parc Sandur.

Een van de collega's had gelukkig de nodige ervaring met allerlei soorten reptielen en wist er professioneel mee om te gaan. De adder was niet erg blij om uit zijn lekker warme plekje te worden gehaald en beet met enig venijn in de dikke leren veiligheidshandschoenen, echter zonder gevaar. De slang werd voorzichtig in een vervoersbak gedaan en mocht mee naar ons pand.

Zwarte adder opgehaald door Dierenbescherming

De adder is inmiddels weer veilig vertrokken richting zijn thuisbasis, Zweden.

Een adder is een dier dat in heel Zweden voorkomt en soms tref je hele zwarte exemplaren aan, die alleen in Scandinavië voorkomen. Het zijn schuwe beesten die vaak al weg zijn voor je ze opmerkt.