Spoor bijster in Wijster (en het was geen lijster)

Normaal is het dat aan het einde van de middag de dieren op ons pand naar de diverse opvangmogelijkheden worden gebracht. Echter vandaag was het diervervoer al vertrokken richting De Fugelhelling, toen er een moederpoes met kittens binnen kwam.

Spoor bijster in Wijster (en het was geen lijster)

In zo'n geval gaan we met de ambulance, vaak wat later op de avond, zelf naar het asiel in Beilen om de dieren daar te brengen. Op weg met de katten familie kreeg ons team een melding van de brandweer in Beilen over een valk. Deze ongelukkige roofvogel had een probleem onderweg en was tegen een raam aangevlogen.

Wijster valk Dierenbescherming

Hij werd door zeer diervriendelijke kinderen naar het asiel gebracht. Logisch eigenlijk, toch. Aangezien onze collega's toch op weg waren, hebben ze de katten afgezet en de valk mee teruggenomen.

Valk controle Dierenbescherming

Eenmaal terug op ons pand bleek dat deze raamvlieger niet alleen enorme hoofdpijn had, maar dat hij ook een wondje onder de vleugel had. Vandaag mag deze prachtige vogel alsnog op rit naar Friesland, waar in de opvang goed voor hem gezorgd zal worden. Hij kan dan genezen en op kracht komen en uiteindelijk weer de mooie blauwe lucht in.