Verkeerd moment.

Timing is alles, wanneer je een ree bent en toch die oversteek moet maken. Maar dat is best lastig op een locatie die rustig doet lijken maar er daardoor vaak te hard gereden wordt. Tijdens de oversteek van dit knappe reebokje gister liep dat helaas fataal af.

Verkeerd moment.

Een melder vond de ongelukkige heer vlakbij de N34. Meteen werden wij gebeld. Eenmaal aangekomen zagen wij dat het er helaas niet goed uit zag. Beide achterpoten waren gebroken. Het beste besluit was dus om hem zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen. Vaak bellen wij hiervoor een jager. Dan hoeven ze niet verder gestrest te raken van de reis. Dit keer was het ongeluk toevallig om de hoek van de dierenarts en konden wij hem helemaal snel helpen. Zo is zijn ongelukkige einde toch met de minste stress en pijn gegaan.

Niet alleen reeën, maar ook andere dieren kunnen plots de weg over steken. Zeker bij de aangegeven borden 'Pas op, overstekend wild' bij provinciale wegen is het opletten. Let dus altijd goed op je snelheid, kijk goed ver vooruit en ook in de berm of je glimmende puntjes ziet. De ogen reflecteren het licht van de koplampen. Uit onderzoek van rijkswaterstaat is gebleken dat je bij een snelheid van 60 km per uur op tijd kunt remmen.