Vijfde wiel...

Er zijn veel boerderijen en maneges die zogeheten boerderijkatten hebben om de muizen in de stallen te vangen

Vijfde wiel...

Een heel ecologische oplossing. Deze katten, vaak als verwilderde kat in het asiel gekomen, zijn geneutraliseerd en kunnen dus niet meer voor nog meer verwilderde katten zorgen. Ze mogen in alle vrijheid verder op een heerlijke plek hun leven leiden: muizen bij de vleet en een lekker veilige omgeving.

Gisteren werden we - weer - gebeld door een manege waar ze al 4 eigen boerderijkatten hadden lopen.


Er was een zwerver aan komen lopen die het er ook wel aangenaam vertoeven vond en zich er een plekje wilde maken, desnoods met een beetje geweld. Waar 4 zijn, kunnen er vast ook 5, toch?! Nou niet echt en het gaf wat frictie tussen de diverse kattige bewoners.

Het manege personeel had zelf al geprobeerd om de kat te vangen, maar hij bleek wel erg tegendraads en beet zelfs dwars door stevige werkhandschoenen heen, Gelukkig hadden ze hem wel in een vrij kleine zadelkamer kunnen lokken en daar zat hij dus, boven op een plank.

Het duurde even en we moesten een beetje ludiek te werk gaan om deze rode rakker te pakken kunnen krijgen. Maar hielp mee door twee keer zelf ons vangnet in te springen - jammer was dat hij er net zo snel weer uit kwam.


Maar uiteindelijk dacht hij dat hij in een kistje wel kon verdwijnen. Hij zat er zo strak in, dat we hem er uiteindelijk uit hebben gekanteld, zo de bench in.

Deze spraakzame kater is nu naar het asiel in Beilen gebracht waar hij omgetoverd wordt tot een je-weet-wel boerderijkat en we hopen dat er snel een bedrijf, boerderij of manege komt die zo'n muizenvanger wel kan gebruiken.