Scholenvoorlichting

Kinderen trekken zich het lot van dieren vaak erg aan. Als er iets gebeurt met een dier, willen ze daar iets aan doen. Maar ze weten vaak niet wat ze kunnen doen. Dierenambulance Zuidoost Drenthe komt graag langs op scholen om de kinderen meer te vertellen over wat ze zelf kunnen doen aan dierenleed en wat ons werk op de dierenambulance inhoudt.

Scholenvoorlichting

Leren en kennismaken

Op veel scholen wordt het thema dieren door leerkrachten onder de aandacht gebracht. Maar wij weten ook hoe belangrijk het is om de rest van het jaar voor dieren te blijven zorgen. Dieren die mishandeld worden, geen huis hebben, op straat zwerven of aangereden worden. Daarom geven wij graag voorlichting op scholen. We behandelen daarbij de volgende punten:

  • Kennismaken met het werk van de dierenambulance;
  • Uitleg over waarom het belangrijk is dat de dierenambulance bestaat en wat ons doel is;
  • Uitleg over wat er gebeurt met gevonden en gewonde dieren;
  • Ruimte voor vragen;
  • Kinderen kunnen uiteraard onze dierenambulance van dichtbij bekijken.

Spreekbeurten

Zit jij nog op school en wil je graag een spreekbeurt geven over Dierenambulance Zuidoost Drenthe? Dat kan! We helpen je graag een handje en geven je de informatie die je nodig hebt. Neem gerust contact met ons op!

Meer informatie

Wil je weten hoe ons scholenvoorlichtings- of spreekbeurtpakket eruit ziet? Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op!