Standplaats

Dierenambulance Limburg heeft Dierenbeschermingscentrum Limburg aan de Langereweg 9 in Born als standplaats. Daarnaast heeft onze ambulance een basis in Heerlen van waaruit we rijden op meldingen afkomstig uit de regio Parkstad. Onze locaties liggen direct aan de uitvalswegen. Door deze centrale ligging zijn onze aanrijtijden vaak kort en daarom kunnen we de dieren nog sneller en beter helpen.


Diertransporters

Dierenambulance Limburg verwerkt jaarlijks ruim 10.000 meldingen en beschikt over drie dierenambulances en twee elektrische diertransporters, geschonken door de Nationale Postcode Loterij. De reguliere auto's gebruiken we om op meldingen af te kunnen gaan, de diertransporters worden ingezet voor ritten die we vooraf kunnen inplannen zoals bijvoorbeeld een eigenaar met zijn dier naar de trimsalon of dierenarts brengen. 

 

Animal Rescue Vehicle

In geval van calamiteiten, zoals bijvoorbeeld het vervoer van een (grote) groep dieren, kunnen wij gebruik maken van een Animal Rescue Vehicle. Dit is een speciaal uitgevoerde dierenambulance die erop ingericht is om grote aantallen dieren op de meest veilige en minst stressvolle manier te vervoeren. 


De Animal Rescue Vehicle is een speciale dierenambulanceDankzij de ambulance kunnen we grote groepen dieren op een veilige manier vervoeren