Standplaats

Dierenambulance Limburg heeft Dierenbeschermingscentrum Limburg als standplaats. Onze locatie ligt centraal in Born, direct aan de uitvalswegen. Door deze centrale ligging zijn onze aanrijtijden vaak kort en daarom kunnen we de dieren nog sneller en beter helpen.


Diertransporters

Dierenambulance Limburg beschikt over vier dierenambulances waaronder twee elektrische dierentransporters, geschonken door de Nationale Postcode Loterij.

De diertransporters gebruiken wij voor ritten die we vooraf kunnen inplannen.

Animal Rescue Vehicle

In geval van calamiteiten, zoals bijvoorbeeld het vervoer van een (grote) groep dieren, kunnen wij gebruik maken van een Animal Rescue Vehicle. Dit is een speciaal uitgevoerde dierenambulance die erop ingericht is om grote aantallen dieren op de meest veilige en minst stressvolle manier te vervoeren.

Keurmerk Diervervoer

Onze dierenambulance beschikt over het Keurmerk Diervervoer van Stichting Dierkeur. Het keurmerk is het resultaat van een convenant tussen de overheid en belangenorganisaties uit de branches van dierenambulances, dierenartsen en dierenopvangcentra en is het enige erkende keurmerk voor dierenambulances in Nederland. Het keurmerk laat zien dat Dierenambulance Limburg een betrouwbare partij is voor burgers, maar ook voor gemeenten en hulpverleningsdiensten.