Samenwerkingspartners

Dieren in nood helpen is onze taak, maar samen sta je sterker dan alleen. We zijn het Natuurhulpcentrum dankbaar voor hun hulp en de prettige samenwerking. Samen kunnen we immers nog meer dieren helpen!

Natuurhulpcentrum

Het Natuurhulpcentrum (voorheen Natuurhulpcentrum Opglabbeek) is een zeer professioneel opvangcentrum voor wilde dieren. Inheemse wilde dieren die door onze dierenambulance opgehaald worden en medische zorg nodig hebben, brengen we naar het Belgische Opglabbeek om hier te herstellen. Jaarlijks vangt het Natuurhulpcentrum circa 1000 Nederlandse dieren op. De deskundige medewerkers van het Natuurhulpcentrum geven onze ambulancechauffeurs regelmatig trainingen en praktische tips over hoe om te gaan met wilde dieren zoals op een veilige manier een dier in te vangen of hoe een angstig en gewond wild dier te benaderen.

Het mooiste wat er is; herstelde dieren vrijlaten in de natuur.

Het is het allermooiste onderdeel van ons werk en een activiteit die we met veel plezier samen met het Natuurhulpcentrum organiseren; herstelde wilde dieren opnieuw vrijlaten in de natuur. Dit gaat dan om dieren zoals roofvogels en dassen die door onze dierenambulance gewond zijn binnengebracht bij het Natuurhulpcentrum en die na medische behandeling door het Natuurhulpcentrum voldoende zijn opgeknapt om opnieuw vrijgelaten te worden in de Nederlandse natuur.