Werkgebieden

Tref je een dier in nood aan en heb je een dierenambulance nodig? Bekijk dan hier de contactgegevens van de diverse dierenambulances die in Limburg actief zijn. Iedere dierenambulance heeft zijn eigen werkgebied en mag niet zomaar in iedere gemeente op pad. In de hoop het zo eenvoudig mogelijk te maken, geven we hieronder per gemeente aan welke dierenambulance actief is voor de hulp aan dieren in nood. 

Dier in nood gevonden in een van onderstaande gemeenten?

Bel voor onderstaande gemeenten het nummer 0900 700 9000. Dit is de meldkamer van Dierenambulance Limburg, onderdeel van de Dierenbescherming. Je kunt hier je melding doorgeven over welk diersoort dan ook. Of je nu belt voor een hond, kat, vos, vogel, egel of hamster; we proberen jou en het dier zo goed, en zo snel mogelijk, te helpen. 

Heb je een dierenambulance nodig in een van onderstaande gemeenten? Dan werkt het net iets anders en is er onderscheid tussen de dierenambulance die rijdt voor meldingen over honden en katten en meldingen over álle andere dieren.

Dierenambulance nodig voor een hond of kat?

Heb je een dierenambulance nodig voor een hond of een kat in een van onderstaande gemeenten? Neem dan contact op Dierenambulance Limburg via 0900 700 9000. Je komt dan uit bij onze meldkamer en wij proberen jou, en het dier zo snel en zo goed mogelijk, te helpen. 

Dierenambulance nodig voor een dier niet zijnde hond of kat?

Heb je in een van onderstaande gemeenten een dierenambulance nodig voor een dier, niet zijnde een hond of kat want daarvoor bel je 0900 700 9000? Dan neem je contact op met Dierenambulance Limburg Zuid via telefoonnummer 0900 44 33 224. 

Een voorbeeld ter verduidelijking: Ik heb ik Maastricht een dierenambulance nodig voor een hond. Dan bel ik Dierenambulance Limburg via 0900 700 9000. Stel; ik heb in Maastricht een dierenambulance nodig voor een egel, dan bel ik Dierenambulance Limburg Zuid voor hulp. 

Onze dierenambulances staan 24 uur per dag klaar voor de hulp aan dieren in nood

In het gebied Noord-en Midden zijn collega dierenambulances actief. In deze gemeenten is er geen onderscheid tussen meldingen over honden, katten en andere dieren. Je kunt bij deze ambulances (geen onderdeel van de Dierenbescherming) meldingen over alle diersoorten doorgeven.

Bel voor onderstaande gemeenten Dierenambulance Midden-Limburg via telefoonnummer 06 - 112 95 306:

Bel voor onderstaande gemeenten Dierenopvang Smakterheide via telefoonnummer 0478 - 22 08 00:

Bel voor de onderstaande gemeente Dierenambulance Nijmegen via telefoonnummer 024 - 355 02 22: