17 Augustus: inloopmiddag vrijwilligerswerk dierenambulance

Wij zoeken dierenhelden die ons helpen bij het redden van dieren en organiseren daarom op op 17 augustus tussen 12:00 uur en 14:00 uur een inloopmiddag waarin we meer vertellen over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk.
17 Augustus: inloopmiddag vrijwilligerswerk dierenambulance
Voor de hulp aan dieren in nood zijn vrijwilligers onmisbaar voor ons. As vrijwilliger op de dierenambulance help je dieren in nood en dat is ontzettend bijzonder en mooi werk. De werkzaamheden zijn enorm divers; je bevrijdt dieren uit benarde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een opvanglocatie zoals een dierenasiel of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie en andere gemeentelijke diensten te assisteren.
Dit doe je niet alleen maar samen met collega’s met een groot hart voor dieren. Geen enkele melding of dienst is hetzelfde en dat zie jij als een uitdaging. Je flexibiliteit en creativiteit komen zo goed tot hun recht. Met jouw rustige maar doortastende manier van handelen stel je dier en mens gerust. De aansturing wordt gedaan door onze meldkamer. Het werk op de dierenambulance is dankbaar en een avontuur maar kan je ook emotioneel zwaar vallen. Niet iedere melding loopt immers goed af. We zoeken daarom mensen die mentaal sterk in hun schoenen staan. Afhankelijk van je mogelijkheden wordt ook gekeken naar het aantal uren dat je ingezet gaat worden.
Spreekt dit je aan