Auto starten? Tik eerst op de motorkap

De frissere nachten van de laatste dagen zorgen ervoor katten nog weleens in de knel kunnen komen.
Auto starten? Tik eerst op de motorkap

De dieren zoeken de warme omgeving van een motorkap op en merken niet dat je je auto start. Dat kan slecht aflopen voor de kat en we geven je daarom de tip even op de motorkap te tikken voordat je de auto start.

Onze collega's van Dierenambulance Brabant ZuidOost kwamen al een aantal keren in actie om kittens, die bekneld zaten onder een motorkap, te bevrijden. Een kitten zat zelfs helemaal met zijn voorpootje vast en kwam niet zonder hulp uit zijn benaderde positie. De dierenambulance wist het katje gelukkig te bevrijden.

Kittens zoeken de warme omgeving van een motorkap opTik daarom even op de motorkap voordat je de auto startZoiets kan natuurlijk ook heel wat slechter aflopen. De belangrijkste les uit dit verhaal is dan ook: klop voordat je in je auto stapt altijd even op de motorkap en luister of je geen gemiauw hoort. De nachten worden kouder, de dagen natter en katten en vooral kittens kruipen graag onder warme autokappen om op te warmen. Lukt het je niet om een katje onder je motorkap vandaan te krijgen? Bel ons en we komen je graag helpen.