Eerste jonge, wilde dier van het jaar gevonden

Afgelopen vrijdag is door onze dierenambulance het eerste, jonge en wilde dier van het jaar opgehaald. Het gaat om een jong haasje dat door wandelaars is meegenomen omdat ze vreesden voor onderkoeling.
Eerste jonge, wilde dier van het jaar gevonden
Die angst is echter ongegrond en het oppakken van de dieren is niet verstandig. Haasjes worden, in tegenstelling tot konijnen, niet geboren in een hol. Ze komen ter wereld in een ligplaats op een veld of in een weide. Ze zien er vaak hulpeloos uit, zo op de grond, maar ze zijn hier helemaal aan aangepast.

Raak jonge dieren niet zomaar aan

Haasjes worden geboren met een lekker warme vacht, hun oogjes zijn volledig ontwikkeld en ze kunnen ook al lopen. Op die manier zijn de diertjes prima gecamoufleerd en kunnen ze eventuele belagers zien en ervoor wegrennen. Wie dus een jong haasje tegenkomt in het veld, ook al ligt er sneeuw of vriest het, laat het dier best met rust. Aanraken is helemaal uit den boze, want de vreemde mensengeur kan ervoor zorgen dat moederhaas haar jong verstoot.

Het jonge haasje werd gevonden in LandgraafIn Natuurhulpcentrum Opglabbeek wordt het diertje grootgebracht

Dit haasje is door onze dierenambulance naar Natuurhulpcentrum Opglabbeek gebracht en zal daar door dierenverzorgers grootgebracht worden.